Je beste en je slechtste eigenschappen benoemen

Eigenschappen, bij iedereen zijn ze verschillend. En soms zijn ze erg belangrijk in betrekking tot werk: ze kunnen zelfs een van de voorwaarden zijn om aan die baan te mogen beginnen. Ook bij Shokunin zijn we nieuwsgierig naar jouw beste en slechtste eigenschappen. Een van onze favoriete vragen tijdens een sollicitatiegesprek is dan ook:

“Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap in relatie tot werk?” 

Wij zouden je adviseren om bij het benoemen van je beste eigenschap, een eigenschap van jezelf te geven die belangrijk is bij het uitvoeren van de baan. Stel je solliciteert voor een managementfunctie, dan zou je kunnen zeggen dat je vooral in oplossingen denkt en je altijd het positieve in een situatie probeert te zien. 

Kijk bij je slechtste eigenschap vooral naar waar je jezelf wilt verbeteren en benoem ook deze verbeterpunten. Zo kan je bijvoorbeeld zeggen dat je vaak ja zegt, waardoor je veel taken op je neemt. Je kan dit verbeteren door juist vragen te stellen om te kijken op welke taak meer prioriteit ligt. 

Op deze manier krijgt de recruiter een duidelijk beeld van hoe je bent als persoon en wat je belangrijkste eigenschappen zijn. Shokunin kan aan de hand van deze vraag precies zien wie jij bent als persoon en of dit bij de baan past. 

Wil jij hier meer van weten? Bekijk dan onze YouTube videoEn wil jij meer van dit soort tips? Bekijk dan ons YouTube kanaal