Wat zijn de grootste afknappers tijdens een sollicitatiegesprek?

Sollicitatiegesprekken verlopen zelden vlekkeloos, maar het is mogelijk om met enkele tips veelgemaakte fouten te voorkomen. Shokunin Recruitment heeft bij twee collega’s geïnformeerd naar hun grootste afknappers tijdens sollicitatiegesprekken:

Een collega benadrukte dat een goede voorbereiding van het gesprek bijna altijd een sleutel tot succes betekent. Het niet goed nadenken over vragen, zoals ‘wat zijn je persoonlijke verbeterpunten?’, kan een directe afknapper zijn. Een goede voorbereiding maakt het verschil tussen een goed sollicitatiegesprek en een gemiste kans.

Een andere collega deelde een opmerkelijke ervaring, waarbij de sollicitant zich onderscheidde van alle andere sollicitanten. Het doen wat iedereen zou doen tijdens sollicitatie is juist een afknapper. In plaats daarvan herinnerde de collega zich een sollicitant die een video had gemaakt als presentatie. Originaliteit en creativiteit kunnen bijdragen aan het onderscheiden van jezelf ten opzichte van de anderen.

Het omarmen van deze inzichten, kunnen je een stap vooruit zetten in jouw perfecte sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding en het omarmen van originaliteit kunnen deuren openen en zorgen voor een gedenkwaardige indruk tijdens het sollicitatiegesprek!

Wil jij meer weten? Bekijk dan onze YouTube videoEn wil jij meer van dit soort tips? Bekijk dan ons YouTube kanaal