Dit is waarom sociale vaardigheden cruciaal zijn bij het solliciteren!

Iedereen heeft weleens gesolliciteerd, en geef toe: vaak was dit best wel spannend. Want tijdens het gesprek heb jij je goed voorbereid en ben jij klaar om te laten zien waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de job. Maar dan komt die kritische en lastige vraag om de hoek kijken:

Waarom zouden wij jou moeten aannemen?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt en waar velen van ons moeite mee hebben om te beantwoorden. Gewoonlijk richten sollicitanten zich op hun technische vaardigheden, zoals opleiding en ervaring. En ja, deze vaardigheden zijn van groot belang, maar wij merken dat werkgevers steeds meer waarde hechten aan de sociale vaardigheden van een sollicitant.

Werkgevers zijn niet alleen meer op zoek naar de juiste scholing en ervaring, maar ook naar een collega en teamlid die een positieve invloed uitoefent op de bedrijfscultuur. Als jij concrete voorbeelden weet te geven waarin jij je sociale vaardigheden laat zien, geef jij de recruiter een helder beeld van wat het betekent om met jou samen te werken.

Daarom zou Shokunin jou adviseren om, als de vraag gesteld wordt, zowel je skills en vaardigheden als ook wie je bent als persoon te benadrukken. Jouw sociale vaardigheden kunnen het verschil maken en je helpen die felbegeerde baan binnen te slepen!

Wil je meer weten? Bekijk onze YouTube-video. En wil jij meer van dit soort tips? Bekijk dan ons YouTube kanaal