De belangrijke rol van deze vraag in een sollicitatie!

Een sollicitatiegesprek kan soms aanvoelen alsof er een stortvloed van vragen op je af komt. Op sommige vragen kan je je niet voorbereiden, omdat je van tevoren niet weet wat ze gaan stellen, maar één vraag wordt ongetwijfeld gesteld en deze vereist meer dan slechts een doordacht antwoord. 

Waarom wil jij deze baan?

Deze vraag kan de sleutel zijn tot jouw succes in het gesprek. Want hoe kan jij ervoor zorgen dat het antwoord dat jij geeft niet alleen doordacht is, maar ook dat jij tegelijkertijd een onuitwisbare indruk achterlaat? Met het antwoord dat je geeft, wil je laten zien dat je onderzoek hebt gedaan naar het bedrijf, de positie en wil je ook uitleggen waarom deze baan bij je past.

Een sterk antwoord op deze vraag schetst een compleet beeld van jouw ervaring, persoonlijkheid en vaardigheden. Geef daarom aan waarom jij enthousiast bent over de baan en breng dit tot leven met creatieve en persoonlijke voorbeelden, waarbij je ervaring, persoonlijkheid en vaardigheden worden toegelicht. Zo zorg jij ervoor dat jouw verhaal beter blijft hangen bij de recruiter.

Wil jij liever een concreet voorbeeld over hoe jij kan antwoorden op deze vraag, bekijk dan onze YouTube videoEn wil jij meer van dit soort tips? Bekijk dan ons YouTube kanaal