Jij kan je kansen vergroten aan het einde van je sollicitatiegesprek

Stel je voor: je hebt zojuist je sollicitatiegesprek gehad en alles lijkt goed te zijn gegaan. Je hebt jezelf voorgesteld, je ervaring en vaardigheden toegelicht en verschillende vragen over de functie beantwoord. Je verliet het gesprek met een goed gevoel, maar je vraagt je af hoe je je kansen nog kunt vergroten. Volgens Shokunin kan dat met de volgende vraag aan het einde van je sollicitatie:

“Voordat ik ga, ik zou hier echt super graag willen werken. Heb jij misschien wat tips voor mij, zodat ik mij kan voorbereiden op deze baan?” 

Je denkt misschien, heeft het stellen van deze vraag dan wel zin. Het antwoord is: ja! Het is een eenvoudige, maar krachtige vraag die laat zien dat je proactief bent en geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Het stellen van deze vraag aan het einde van je gesprek kan een wereld van verschil maken in hoe je wordt herinnerd door de werkgever. Het toont motivatie, maar laat ook zien dat jij er klaar voor bent om te leren en te groeien. Kortom, onthoud deze vraag en probeer er gebruik van te maken om jouw kansen op het bemachtigen van je droombaan te vergroten.

 

Wil je meer weten? Bekijk onze YouTube-video. En wil jij meer van dit soort tips? Bekijk dan ons YouTube kanaal