Omgaan met die complexe vragen van recruiters

Als jij weleens hebt gesolliciteerd, herken je waarschijnlijk wel de volgende situatie: de complexe vragen van de recruiters. Vaak komt het voor dat recruiters in één adem meerdere vragen stellen, zoals: “Waarom ben jij op zoek naar een nieuwe baan en waarom solliciteer je op deze functie?”

Bij zulke lange vragen bestaat er altijd een risico dat je belangrijke delen van jouw antwoord over het hoofd ziet. Daarom is het verstandig om na het formuleren van je reactie te checken of je antwoord compleet en helder is, bijvoorbeeld door dit te vragen:

“Heb ik beide vragen goed beantwoord?”

Door te vragen of je de vraag van de recruiter naar tevredenheid hebt beantwoord, toon je niet alleen aan dat jij de touwtjes in handen hebt tijdens het interview, maar het laat ook zien dat je zorgvuldigheid hoog in het vaandel hebt staan en ervoor wilt zorgen dat er niets over het hoofd wordt gezien. Bovendien biedt dit de ultieme mogelijkheid om, indien nodig, je antwoorden nog aan te passen. Je kan je antwoord verfijnen en ervoor zorgen dat ze zo volledig mogelijk zijn.

Met deze benadering til je jouw presentatie van kwalificaties naar een hoger niveau. Hiermee leg je niet alleen de basis voor een sterke sollicitatie-ervaring, maar tegelijkertijd laat je ook zien dat je met overtuiging en doordachtheid jezelf onderscheidt.

Wil jij hier meer van weten? Bekijk dan onze YouTube videoEn wil jij meer van dit soort tips? Bekijk dan ons YouTube kanaal