Wat doe je als je geen antwoord op een vraag hebt?

Tijdens het sollicitatiegesprek komen er ongetwijfeld veel vragen op je af. Op een hoop van deze vragen kan je je voorbereiden, waardoor je een goed en doordacht antwoord kan geven aan de recruiter. Toch komen er ook vragen op je af die je niet voorbereid hebt en hierbij geldt dat je sommige makkelijker beantwoordt dan de ander. Als je niet zo snel op een goed antwoord komt, kan je reageren op de volgende manier:

“Eerlijk gezegd heb ik daar op dit moment nog geen antwoord op. Dat zou ik even moeten uitzoeken. Hoe zou jij dat voor je zien?”

Dit antwoord laat zien dat je belangrijke eigenschappen bezit, die een waardevolle bijdrage kunnen leveren binnen de organisatie. Je laat zien dat je eerlijk, leergierig en oplossingsgericht bent. Hier is een werkgever vaak naar op zoek: een werknemer die proactief een probleem identificeert, oplost en daarnaast ook nog betrouwbaar is. Wij, als Shokunin, denken daarom dat het antwoord is om te geven als jij niet weet hoe je op een vraag moet antwoorden. Leer om jezelf te presenteren als de ideale kandidaat, zelfs als je het antwoord schuldig moet blijven.

 

Wil jij meer weten? Bekijk dan onze YouTube videoEn wil jij meer van dit soort tips? Bekijk dan ons YouTube kanaal