Sollicitatie TipsVergroot je kansen met deze vraag aan het einde van je sollicitatiegesprek!

Vergroot je kansen met deze vraag aan het einde van je sollicitatiegesprek!

Stel je voor, je hebt je sollicitatiegesprek doorlopen en het lijkt allemaal goed te zijn gegaan: je hebt jezelf voorgesteld, je ervaring en vaardigheden toegelicht en je hebt vragen over de functie beantwoord. Op het einde van je gesprek komt het moment waarbij je je kansen aanzienlijk kan vergroten, ongeacht de uitkomst van je sollicitatie, met de volgende vraag:

“Voordat ik ga, ik zou hier echt super graag willen werken. Heb jij misschien wat tips voor mij, zodat ik mij kan voorbereiden op deze baan?” 

Deze eenvoudige maar krachtige vraag laat zien dat je proactief bent en dat je serieus geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Het stellen van deze ene vraag aan het einde van je sollicitatiegesprek kan een wereld van verschil maken in hoe je wordt herinnerd door de werkgever. Het toont niet alleen motivatie, maar het laat ook zien dat je klaar bent om te groeien en te leren. Kortom, onthoud deze vraag en maak er gebruik van om je kansen op het bemachtigen van die droombaan te vergroten. 

 

Meer weten? Kijk onze YouTube video.

Drag View