Sollicitatie TipsHoe ga jij om met vragen over lopende sollicitaties bij andere bedrijven?

Hoe ga jij om met vragen over lopende sollicitaties bij andere bedrijven?

Solliciteren voor een nieuwe baan kan een uitdagend proces zijn, dat gepaard gaat met allerlei vragen en technieken om een goede indruk achter te laten. Een van de vragen die je in een sollicitatiegesprek kunt verwachten is:

“Heb je sollicitaties lopen bij andere bedrijven?”

Voor veel sollicitanten kan deze vraag een dilemma opleveren. Daarom is het van belang om te weten hoe je hierop kunt reageren. De reden dat werkgevers deze vraag aan je stellen is om inzicht te krijgen in hoe serieus je bent in je zoektocht naar je nieuwe baan. Je hebt doorgaans twee opties om deze vraag te beantwoorden:

 

Optie 1: Je kunt antwoorden dat je net begint met het zoeken naar een nieuwe baan en dat je voornamelijk nog aan het oriënteren bent. Hiermee geef je aan dat je nog in een verkennende fase zit en je openstaat voor verschillende mogelijkheden.

 

Optie 2: Als je al andere sollicitaties hebt lopen, kun je eerlijk aangeven dat je meerdere sollicitaties hebt lopen bij andere bedrijven. Tegelijkertijd benadruk je dat het gesprek met dit specifieke bedrijf bijzonder interessant is en dat je denkt dat de aangeboden rol uitstekend past bij je carrièredoelen. 

 

Ongeacht voor welke optie je gaat, eerlijkheid is van groot belang bij het beantwoorden van deze vraag. Dit toont aan dat je transparant bent en respect hebt voor de werkgever. Aan de andere kant is het ook een kans om te laten zien dat je serieus bent over je carrière en tegelijkertijd waarom je gelooft dat deze specifieke baan de juiste keuze voor jou is. 

 

Meer weten? Kijk onze YouTube video.

Drag View