Sollicitatie TipsDit is waarom sociale vaardigheden cruciaal zijn bij het solliciteren!

Dit is waarom sociale vaardigheden cruciaal zijn bij het solliciteren!

Het sollicitatieproces voor een baan kan een zenuwslopende ervaring zijn. Tijdens het gesprek heb jij je goed voorbereid en ben je klaar om te laten zien waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. Maar dan komt die kritische en lastige vraag:

Waarom zouden wij jou moeten aannemen?

Het is een vraag die vaak gesteld wordt en waar velen van ons soms moeite mee hebben om te beantwoorden. 

 

Traditioneel gezien richten de sollicitanten zich vooral op hun technische vaardigheden, zoals onderwijs en ervaring. Hoewel deze kwalificaties erg belangrijk zijn, zien wij, als Shokunin Recruitment, dat werkgevers de laatste tijd steeds meer waarde hechten aan de sociale vaardigheden van een sollicitant. 

 

Daarom raden wij jou aan om als de vraag “Waarom zouden wij jou moeten aannemen?” gesteld wordt, je te richten op zowel je technische als sociale vaardigheden. Werkgevers willen, naast de juiste opleiding en ervaring, ook een collega en teamlid die een positieve invloed uitoefent op de bedrijfscultuur. Door je sociale vaardigheden ook te benadrukken met voorbeelden waarop je deze vaardigheden hebt laten zien, geef je de recruiter een duidelijk beeld van hoe het is om met jou te werken. 

 

Dus de volgende keer als jij de vraag krijgt waarom wij jou zouden moeten aannemen, zorg dan dat je niet alleen praat over je skills en vaardigheden, maar ook over wie je bent als persoon. Jouw sociale vaardigheden kunnen het verschil maken en je helpen die felbegeerde baan binnen te halen!

 

Meer weten? Bekijk onze YouTube video.

Drag View