UncategorizedRecruitment Redefined

Recruitment Redefined

De recruitmentbranche barst inmiddels uit haar voegen: met meer dan 15.000 ingeschreven partijen bij de KvK en een groeiend aantal inschrijvingen afgelopen jaar van 8,4% (bron KvK). 

Klanten voelen zich veroordeeld om met een recruitmentbureau te werken, omdat zij het juiste netwerk niet hebben, maar zien door de bomen het bos niet meer en schrikken zich rot van de hoge marges. Het kost altijd teveel tijd, de recruiter levert te laat en sollicitanten komen te laat of bereiden zich niet voor. 

Terwijl kandidaten zich maar al te vaak niet meer dan hun cv’tje’ voelen, als ze al openlijk op zoek durven te gaan naar een baan in deze onzekere tijden. En wanneer ze werkloos zijn, is de lijst met misstanden ongekend lang: van nooit meer iets horen tot onge├»nteresseerde slecht voorbereide hiring managers of corporate recruiters. Uit onderzoek blijkt dat 66% van de kandidaten 66% van de sollicitanten is ontevreden over het sollicitatieproces bij werving- en selectiebureaus. De grootste ontevredenheid? Gebrek aan feedback, lange wachttijden en onduidelijkheid over de status van de sollicitatie. 

Kortom: de schoen wringt binnen de recruitment wereld, het is scheef en er is teveel bullshit bingo. 

Wij zien dit juist als een kans. Er is nu meer dan ooit een kans om dingen te veranderen en te verrijken. De kans om de goede dingen te versnellen en juist een halt te roepen aan waar we met elkaar genoeg van hebben. Een maatschappij waarin we meer lokaal en duurzamer leven, werken en zorgen, we minder reizen en juist meer contact hebben, ligt voor het oprapen. Zolang we niet direct terugschieten naar het oude normaal.

Daarom wil Shokunin de lucht uit het wervings- en selectieproces halen. Shokunin heeft een holistische en duurzame kijk op recruitment, eentje zonder bullshit en verkooppraatjes. Wij willen de markt weer eerlijk maken op basis van transparantie en fricties wegnemen die zijn ontstaan. Geen ondoorzichtige processen of schuiven van cv’s.

Recruitment Redefined.

Drag View